مدیریت پروژه و ساخت وبلاگ راهنمای کنکور کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت درباره وبلاگ ![]() این وبلاگ قراره برای کمک به داوطلبین کنکور مدیریت پروژه و ساخت ، و خصوصا دوستان عزیزی که به منابع کامل دسترسی ندارند، فعالیت کرده و امیدواریم که محلی بشه تا رتبه های برتر آزمون کارشناسی ارشد 1391 بتونن اینجا جمع بشن و تمام تجربیاتشون رو در اختیار داوطلبین این آزمون برای سال 1392 قرار بدن. ----------------------------------- به لطف رتبه های برتر آزمون کارشناسی ارشد 1392، فعالیت وبلاگ تا آزمون کارشناسی ارشد 1393 نیز ادامه خواهد یافت. ----------------------------------- خوشبختانه بازهم دوستان عزیز رتبه برتر لطف کردند و با ما همراه شدند که بتونیم تا آزمون 1394 هم با شما باشیم. ---------------------------------- انشاءالله تا آزمون 1395 نیز با شما خواهیم بود. تلگرام بنده: telegram.me/hosseinshokouhi مدیر وبلاگ : حسین شکوهی مطالب اخیر آرشیو وبلاگ نویسندگان سلام به همه دوستان عزیز در کلام اول خداوند رو سپاس میگم که من رو در راهی که انتخاب کردم هدایت و یاری کرد. همچنین ممنون از آقای شکوهی که به من پیشنهاد دادند در وبلاگشون همکاری داشته باشم و بتونم تجربیاتم رو در اختیار دواطلبان سال آینده کنکور ارشد مدیریت پروژه قرار بدم. من پریسا امیرتاش، فارغ التحصیل کارشناسی معماری از دانشگاه هنر تهران هستم، آبان ماه ۸۶ فارغ التحصیل شدم و پس از آن تقریبا ۷ سال را در یک شرکت طراحی و اجرای سازههای پارچهای مشغول به کار بودم طی این سالها یک دوره فوق لیسانس نیمه حضوری مهندسی سازه پارچهای را گذراندم، اما سال گذشته به دلیل محدود بودن بیش از اندازه حوزه سازه پارچهای و همچنین مشکلاتی که رشته معماری داره و همهمون میدونیم، تصمیم به تغییر در زمینه فعالیتم گرفتم و با توجه به سوابق کاری، بررسی شرایط و گزینههای مختلف به این نتیجه رسیدم که بهترین انتخاب برای ادامه تحصیل من از معماری، رشته مدیریت پروژه و ساخت است. با این مقدمه قصد دارم در پست اول بیش از نکات و مطالب مطالعاتی در مورد هدف از انتخاب این رشته و آینده کاری و انتظاراتمون صحبت کنم. ممکنه شما در این لحظه تصمیم نهایی خود را گرفته باشید اما با توجه به مسیر سختی که در پیش خواهید داشت، به نظرم بهتره یک بار دیگه به خودتون فرصت بدید و دقیق تر آینده رو برای خودتون تصویر کنید. مطالعه و تحقیق بیشتر در رابطه با مسیری که قراره در این چند ماه تا کنکور، پس از اون ۲ سال در دانشگاه و نهایتا عمر حرفهای خود طی کنید. بعضی از ما در مسیر قبلیای که داشتیم اونقدر موفق نبودهایم و الان در این تصوریم که این رشته اون مسیری است که موفقیت مورد انتظار ما رو فرآهم خواهد کرد. باید آرزو کنیم که بعد از این سال سخت کنکور، ۲ سال سخت درس خوندن و یکی دو سالی که شروع میکنیم به کار کردن دوباره یک لحظه نرسیم به اینکه این مسیر غلط بود و ما وقتمون رو تلف کردیم: این رشته بازار کار خوبی نداره، من علاقه زیادی به این رشته ندارم یا هر چی … من خودم تحقیقاتی کردم و نتایجی گرفتم که الان به نظرم میرسه خیلی باید جدی تر میبود. در یکی دو پاراگراف برخی نتایجی که بهش رسیدم رو براتون مطرح میکنم. از دوستان با سابقه تر هم میخواهم که این موارد رو تکمیل کنند:
دوره تحصیل و پس از آن، محیط کار رشته مدیریت پروژه به کلی با گرایشهای مختلف معماری و تکنولوژی و انرژی متفاوته و از حال و هوای طراحی و هنر معماری فاصله داره و در واقع ارتباط نزدیک و حتی گاهی مرز غیرقابل تشخیصی با تخصص فارغ التحصیلان رشته صنایع، به خصوص در زمان شروع به کار داره، چرا که ما در بدو امر امکان ورود به پست پر مسئولیت و سخت مدیر پروژه را نخواهیم داشت، شغلی که در ابتدا به آن وارد خواهیم شد عمده فعالیتهای آن در حوزه کنترل پروژه و هماهنگی و گزارش دهی خواهد بود. کارشناسان کنترل پروژه مسئول ارائه گزارش به مدیر پروژه هستند و مدیر پروژه مسئولیت ها و اختیارات بسیار گستردهتری دارد. پس از این است که امید است راه ما از بچههای صنایع جدا بشود و ما در مسیر درست تعریف شده رشته مدیریت پروژه قرار بگیریم و با گذشت چند سال و کسب تجربه میتوانیم با ارتقاء شغلی مدیر پروژه باشیم. بسیار مفیده اگر سری به دفاتر کنترل و مدیریت پروژه در شرکتها با تخصصهای مختلف بزنید و اطلاعات بیشتری در رابطه با نوع فعالیت آنها کسب کنید. در نظر داشته باشید ما هنگام درخواست کار باید با بچههای صنایع که عمده موقعیتهای شغلی برای آنها تعریف شده است رقابت کنیم در حالی که اونها تقریبا بخش زیادی از دوره لیسانس همین مباحثی که ما تازه با اونها آشنا میشویم رو خونده اند. پس از اون ما با تخصص متفاوتی که در حوزه مدیریت پروژه و مهمتر صنعت ساختمان داریم باید راهمون رو از مدیران پروژههای صنعتی جدا کنیم. اما در مورد کنکور و منابع، بررسیها و تجربه من نشون میده که رشته مدیریت پروژه سختترین گزینه در میان رشتههای سه گانه کنکور هنرهای ساخت است و به این دلیل که اولا مباحث تخصصی دو رشته دیگر (تکنولوژی و انرژی) مباحثی آشنا هستند که در دوره کارشناسی کم و بیش به آن ها پرداخته شده است و ثانیا داوطلبان مدیریت پروژه ضروریست علاوه بر منابع مدیریت کارگاهی کلیه منابع مربوط به دو رشته دیگر را (البته به استثنای منابع تنظیم شرایط محیطی) به طور کامل مطالعه کنند و ثالثا همونطور که از سوابق و رتبه های کنکورهای سال های قبل مشخص است مبحث زبان نقش بسیار تعیین کننده و پررنگی در قبولی در این رشته پیدا کرده است و لازم است زمان و انرژی ویژهای به مطالعه زبان اختصاص یابد و در نهایت مبحث مدیریت کارگاهی که بخش اعظم مطالعات رو تشکیل میده مبحث بسیار گسترده و تازهای است که متاسفانه از دید من عنوانش به درستی معرف محتوای آن نیست.
تمام این موارد رو به جهت آشنا کردن دوستان با راهی که انتخاب کردند و آنچه خودم با آن رو به رو شدم و تجربه کردم بیان کردم و قصدم ایجاد ترس یا نگرانی برای دوستان نیست و صرفا به این منظور است دوستان آگاهانه در مسیری روشن قدم بگذارند نه اینکه با ورود به یک مسیر سخت بدون انگیزه و آگاهی کافی در میانه راه سرخورده بشوند و انگیزه شون رو از دست بدهند. با انگیزه و آگاهی وارد بشید و خود تلاش بکنید و موفق باشید ایشالا.
در آخر یک توضیح مهم در مورد شرایط خودم. من کار تمام وقت داشتم وقتی تصمیم گرفتم کنکور شرکت کنم. از ابتدای تیرماه کتاب کنترل پروژه شیرمحمدی رو دستم گرفتم. آخر تیر کلاسها شروع شد. دو ماهی که کلاس داشتم زود از کار میومدم بیرون و سر کلاس میرفتم و فرصتی هم برای درس خوندن نداشتم. بعد از تمام شدن کلاسها بعد از کار میرفتم کتابخونه و از نیمه آذر هم مرخصی گرفتم و مفید روزی ۱۰ ساعت درس خوندم تا ۱۵ بهمن که کنکور بود. در ضمن متاهلم و مسولیتهایی در خونه دارم. به نظرم میرسه که واقعاْ نسبت به برخی از دوستان وقت زیادی نداشتم و چون این رو میدونستم تلاش کردم مطالب رو خلاصه بخونم و از وقتهام درست استفاده کنم. پوزش از تطویل کلام. در پست بعدی انشاءالله بیشتر در مورد منابع و مطالعه زبان توضیح خواهم داد. نوع مطلب : زبان، ایستایی، اطلاع رسانی، مواد و مصالح، مدیریت کارگاهی، تجربیات و شیوه مطالعه، برچسب ها : لینک های مرتبط : سلام دوستان؛ خبر خوبی براتون دارم؛ طبق قولی که خدمت شما عزیزان داده بودیم و با صحبت هایی که با رتبه های برتر انجام شد و اینکه تعدادی از عزیزان رتبه برتر داوطلبانه آمادگی خودشون برای همکاری با وبلاگ رو اعلام کرده بودند و ضمن تشکر از این عزیزان، قراره که رتبه 2 آزمون امسال، سرکار خانم مهندس پریسا امیرتاش و رتبه 3 جناب آقای مهندس آرمان اکبری تا زمان آزمون همراه ما و شما باشند. ان شاءالله طی پست های آینده این عزیزان خودشون رو به شما معرفی کرده و از تجربیات خودشون برای شما خواهند گفت و به اتفاق جناب آقای مهندس محمدنژاد عزیز، تا زمان آزمون با شما خواهند بود. امیدوارم با استفاده از تجربیات این دوستان نخبه، شما نیز جزو رتبه های برتر سال آینده باشید.
نوع مطلب : اطلاع رسانی، برچسب ها : لینک های مرتبط : موضوعات پیوندها تــقـویـم آمار وبلاگ
امکانات جانبی |
||